husbesiktning

Överlåtelsebesiktning

Drömmer du om att köpa ett hus eller en sommarstuga men är orolig över att det finns dolda skador? Ska du sälja din fastighet och vill göra en husbesiktning för att slippa framtida klagomål från köparen?

Oavsett om du är säljare eller köpare kan en professionell besiktningsman i Stockholm hjälpa dig i samband med fastighetsaffären.

Vad innebär en överlåtelsebesiktning?

En överlåtelsebesiktning innebär att du får ett kvitto på vilket skick huset du ska sälja eller köpa är i. Besiktningsmannen inspekterar fastigheten i detalj för att se om det till exempel finns tecken på sättningar, fuktskador eller andra problem i byggnaden.

Besiktningsmannen går igenom alla delar av huset och kan även ge råd om enkla åtgärder som höjer priset inför en försäljning. När besiktningen är genomförd får du ett besiktningsprotokoll där eventuella skador finns med.

Professionell besiktning av hus

Våra medarbetare har rätt utbildning och lång erfarenhet av att utföra byggnadstekniska besiktningar på olika typer av fastigheter. Hör gärna av dig till oss för att få en ungefärlig kostnad för husbesiktning. Pris för husbesiktning beror på hur stora byggnaderna är och hur många byggnader som ska besiktigas.

Inför en husbesiktning är det bra att rensa bort möbler och annat som skymmer stora delar av golv, väggar och tak eftersom det då går fortare för besiktningsmannen att utföra besiktningen.

Förutom överlåtelsebesiktningar erbjuder vi också slutbesiktning i samband med renoveringar och nybyggnationer.

När du anlitar oss på Husbesiktning Stockholm kan du alltid vara säker på att överlåtelsebesiktningen utförs av en professionell besiktningsman i Stockholm.